De poldergeschiedenis op papier

Met de komst van Nieuw Boekhorst verandert de polder zoals we deze nu kennen. Een belangrijk doel van ontwerpbureau Echo is om met de nieuwe wijk een nieuwe ‘laag’ aan te brengen die voortbouwt op de historie van het gebied. Maar ook op een andere manier willen we aandacht geven aan alles dat zich hier de afgelopen eeuwen heeft afgespeeld.

historische afbeelding

Hoe meer gesprekken we voeren met Voorhouters, hoe meer we te weten komen over de geschiedenis van de Boekhorstpolder. Verhalen over het voormalige kasteel Boekenburgh, het ontstaan van de Molentocht, maar ook anekdotes over (over)grootouders die soms al een eeuw geleden het land bewerkten.

Al deze informatie is te waardevol om niets mee te doen. De gemeente Teylingen heeft de Historische Kring Voorhout daarom gevraagd om een boek te maken over de historie van de Boekhorstpolder. Op deze manier krijgt de geschiedenis ook aandacht in een periode waarin we ook bezig zijn met de toekomst van het gebied.

Kees van den Elzen en Dick van der Meer van de Historische Kring Voorhout gaan we komende tijd starten met onderzoek. Dit bestaat uit het bestuderen van oude documenten, historische kaarten, maar ook interviews met Voorhouters die mooie verhalen hebben over wat zich in de polder heeft afgespeeld.

Heb je waardevolle informatie over de geschiedenis van de polder en wil je dit met ons delen? Stuur dan een bericht naar [email protected] en we brengen je in contact met Kees en Dick.