Nieuw Boekhorst verrijst op een heel interessante plek in Voorhout. Direct naast Noordwijk en daardoor dicht bij het strand. Het treinstation is dichtbij en de snelwegen ook. En toch woon je hier helemaal buiten, midden tussen de bollenvelden en met het nieuwe bos om de hoek. Je ervaart hier rust, doordat er overal natuur om je heen is. Volop groen én water! De Buurtvaart sluit aan op de Leidsevaart richting Leiden, Katwijk en de Kaag. Je kunt in Nieuw boekhorst een aanlegplaats huren in de haven. Gaat hiermee jouw droom in vervulling?

Bereikbaarheid & ligging

Fietsen met molen op achtergrond

Fietsend de omgeving verkennen

Dankzij het uitgebreide fietsnetwerk, waarop Nieuw Boekhorst wordt aangesloten, profiteer je van alles wat de omgeving te bieden heeft. Door de dorpsweide loopt een belangrijke fietsroute. Deze route verbindt Voorhout via het Boekenburgerbos met de nieuwe sportvelden en sluit aan op de doorgaande fietsroute van de regio. Met 15 minuten fietsen ben je op het strand. Geen files en eindeloze zoektochten naar een parkeerplaats op een mooie dag. Ook hartje Leiden is maar een half uur fietsen. En wist je dat er in de buurt schitterende landgoederen zijn? Verken jouw nieuwe plek.

Trein in treinstation

Openbaar vervoer en auto

Ook met de auto en het openbaar vervoer kun je hier uitstekend uit de voeten. Voorhout heeft een eigen treinstation. Daar fiets je in 2 minuten naartoe vanaf Nieuw Boekhorst. De trein brengt je naar Leiden en Haarlem. Ook stoppen er in het dorp verschillende buslijnen die Voorhout met de regio verbinden. En reis je met de auto? De M444 en N206 zijn via de Noordelijke Randweg snel te bereiken. Binnen 5 minuten ben je op de A44 richting Den Haag en Amsterdam.

Dagelijkse voorzieningen

Winkels heel dichtbij

In de haven van Nieuw Boekhorst kunnen kleinschalige voorzieningen komen zoals horeca en eerstelijnszorg. Ook komen er in de wijk sportvelden bij de rotonde van de Noordelijke Randweg en de N444. Daarbij ben je met 3 minuten fietsen in de Herenstraat. Aan de Herenstraat vind je supermarkten, een bibliotheek, de Hema, Kruidvat, Etos, Primera en lokale ondernemers zoals een slager, groentewinkel, kaaswinkel, bloemist, bakker, cadeauwinkel en hobbywinkel.

Naar school in eigen dorp

Straks komt bij de rotonde aan de N444 een nieuwe basisschool. Verder zijn er in Voorhout mogelijkheden voor kinderopvang en diverse scholen voor de allerkleinsten én je pubers. Het Teylingen College KTS biedt onderwijs voor vmbo en mbo2. De school heeft een eigen winkeltje met ambachtelijke producten, zoals brood, banket en snoep. Allemaal gemaakt door de leerlingen. De school heeft ook een restaurant. Dinsdag tot en met donderdag kun je er eten. De moeite waard om eens te proberen.

Ook andere scholen zoals het Northgo College en het Teylingen College Leeuwenhorst zijn maar een kwartier fietsen van Nieuw Boekhorst.

Recreatie in de buurt 

Sloep vaart in water

Hup, naar buiten

Nieuw Boekhorst ligt tussen drie belangrijke watergangen: de Molentocht, de Leidsevaart en de Haarlemmertrekvaart. Laten we eropuit trekken. Via de Buurtvaart in Nieuw Boekhorst vaar je  – met je eigen of gehuurde sloep  – zo naar de Kaag en hartje Leiden. Je kunt ook naar de kust fietsen. Het strand van Noordwijk bereik je met een kwartier. Weer of geen weer, het is altijd fijn om aan de zee te zijn en bij een van de strandtenten wat te eten of te drinken.

Het voelt alsof je op vakantie bent

Op een mooie dag kan Nieuw Boekhorst je een vakantiegevoel geven. De recreatiemogelijkheden zijn eindeloos. Fiets over mooie paden langs landgoederen, bezoek in het voorjaar de Keukenhof, ga naar Leiden en geniet van het gevarieerde landschap dat je onderweg tegenkomt. Langs de kust voert een prachtige fietsroute die je zo lang kunt maken als je zelf wilt. Echt een aanrader. Tussendoor natuurlijk wel even stoppen bij een van de vele strandtenten voor een wat lekkers te eten en te drinken.

 

 

Uiteten

Culinair genieten

Voorhout is een gezellig dorp met een aantal goede restaurants. Van sfeervolle eetcafés tot verfijnde restaurants; er is rondom de Herenstraat veel aanbod. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee of een gezellige avond uit met vrienden of familie, de restaurants in Voorhout bieden voor elk wat wils. Ook Noordwijk heeft een uitgebreid aanbod van horeca.

Tijd voor jezelf

Als je tijd voor jezelf hebt, wat doe je dan het liefst? Ga je sporten, koken of heb je andere hobby’s? Laat je verrassen door het aanbod in Voorhout. Made by You is een leuke hobbywinkel aan de Herenstraat die workshops geeft. Verder zijn er in het dorp talloze sportmogelijkheden. Van zwemmen tot yoga en krachttraining. Ook is er een rijk verenigingsleven waardoor je gemakkelijk nieuwe contacten legt.

 

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Ontvang relevante updates over het project
✓ Zo blijf je op de hoogte en kun je met ons meedenken

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.