Elsgeesterhof

Elsgeesterhof is een zelfoogsttuin met groenten en bloemen. In deze tuin kun je elke week zelf je oogst plukken. Houd jij van groente met ‘echte smaak’? Bloemen van het seizoen en dat alles op milieuvriendelijke wijze en lokaal geteeld? Vind je het leuk om te zien hoe alles groeit en bloeit én zelf te oogsten? Dan is Elsgeesterhof bedoeld voor jou!

Jacqueline Bader en Ingrid Verdegaal zijn de tuinders van Elsgeesterhof. Ingrid heeft na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, het roer omgegooid. Het werd tijd voor iets anders en omdat de volkstuin al jaren haar favoriete hobby is koos zij voor het telen van groente op milieuvriendelijke wijze. Jacqueline’s grote passie is bloemen telen. Ook zij heeft een volkstuin bij Volkstuinvereniging Elsgeest. Samen besloten de dames de krachten te bundelen en zo Elsgeesterhof uit te breiden met een bloemenaandeel.

Wat is gemeenschapslandbouw?

Dit houdt in dat tuinders en aandeelhouders samenwerken. We delen de lusten, lasten en risico’s. Aandeelhouders kunnen meehelpen met van alles wat er bij het reilen en zeilen van de tuin komt kijken. Meehelpen in de tuin is gewenst maar geen voorwaarde.

Locatie

Elsgeesterhof heeft twee seizoenen op volkstuinvereniging Elsgeest achter de rug. Ze zijn opzoek naar een definitieve locatie, maar realiseren een tijdelijke Elsgeesterhof aan de Boekenburglaan naast nr. 57, het toekomstige Nieuw Boekhorst!

Hoe kan ik meedoen?

Voor een groenteaandeel zijn de plekken beperkt. Indien er plek is kun je meteen instappen en anders met ingang van het volgende seizoen. Een bloemenaandeel of het bestellen van bloemenuitje zijn los van het groenteaandeel te bestellen.

Wil je meer informatie?

Kijk op www.elsgeesterhof.nl of stuur een e-mail naar [email protected].