Meest gestelde vragen inloopbijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 7 juni zijn er vele vragen gesteld. Hieronder een overzicht van de vijf meest gestelde vragen.

Wat voor type woningen komen er in de eerste fase?

De eerste fase is, net zoals heel Nieuw Boekhorst, divers. Sociale huurappartementen van woningcorporatie Stek, huurappartementen met circa 60m2 woonoppervlakte en verschillende formaten eengezinswoningen. Rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de precieze invulling ervan. Meer informatie zal volgen.

 

Hebben inwoners van Teylingen voorrang op een woning?

In het project zijn er meerdere woningcategorieën gepland. Het aanbieden van de sociale huurwoningen vindt kort voor oplevering plaats via HureninHollandRijnland.nl. Gemeente en corporatie maken daarbij afspraken over lokaal maatwerk, zoals voorrang voor Teylingers of huurders van de corporatie. Deze afspraken worden nog uitgewerkt.

Voor de overige woningen is dit nog niet bekend, dit zal mede afhankelijk zijn van wetgeving.

 

Hoe blijf ik op de hoogte over de verkoop?

Via onze nieuwsbrief ontvang je als eerste de laatste informatie. Zo ook over de verkoop. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is zullen we een nieuwsbrief versturen. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. De laatste informatie staat ook op de website.

 

Komen er ook betaalbare starterswoningen?

In de eerste fase komen huurappartementen met 60m2 woonoppervlakte en koopeengezinswoningen in verschillende formaten. Voor de grotere eengezinswoningen verwachten wij dat de kopers voornamelijk uit doorstromers bestaan. Zij laten dan veelal een betaalbare woning achter, zodat er meer woningaanbod ontstaat voor starters.

 

Komt er een supermarkt in het plan?

In het bestemmingsplan van Nieuw Boekhorst is opgenomen dat er ter plekke van de haven een mogelijkheid is voor horeca en/of eerste lijns zorg. Wat hier precies gaat komen zal pas in een latere fase volgen. Een supermarkt is in het bestemmingsplan uitgesloten.